Bedrijf van begin tot nu

Op 1-1-1986 starten de broers Paul- 1961 – en Aad -1967- van der Knaap een samen werkingsverband onder de naam Firma Gebr. P en A van der Knaap.
In 1998 werden daarom een paar naast gelegen percelen aan de Harteveldlaan aangekocht en een kas nieuwe kas gebouwd.

er werden aubergines op substraat geteeld
Na 5 jaar samen geteeld te hebben werd er in 1991 een bedrijf(Harteveldlaan 46) bij gekocht met 19000 m2 glas waar ook weer aubergines in geteeld gingen worden en waar Aad de teelt en alle bij horende facetten voor zijn rekening nam.

Paul bleef dat doen aan de Hooghe Beer
In 1995 werd de kas aan de Harteveldlaan gesloopt en nieuw terug gebouwd. Na een aantal jaren bleek het niet meer te voldoen om alles dubbel in stand te houden. Zoals 2 sorteerlijnen 2 waterunits 2 klimaatcomputers en ga zo maar door.
In 1998 werden daarom een paar naast gelegen percelen aan de Harteveldlaan aangekocht en een kas nieuwe kas gebouwd.

De kwekerij aan de Hooge Beer werd verkocht en de kwekerij aan de Harteveld laan 44 met 5.2 ha glas was een feit en is tot heden het hoofd adres.
In 2003 werd de bestaande sorteerloods vervangen voor een efficiënte nieuwe hal. In dat jaar werd ook de firma een BV en werd het Panda BV.

Strelitzia
In 2007 kwam bij toeval een partij strelitzia planten die te koop waren op ons pad. Aangezien de arbeids piek in de winter valt en het in de groente dan rustig is leek het een goede combinatie
Het naast gelegen bedrijf (Harteveldlaan 50) van 1.1ha werd aangekocht en met planten vol gereden. Op dat moment deed de mogelijkheid zich voor om de selectie planten van Kwekerij Edenhof over te nemen.
Deze Kwekerij was de top in de strelitzia teelt met een eigen selectie. Dit was voor PandA de kans om een grote speler in de strelitzia teelt te worden. Strelitzia in the cultivation
Er werd wederom een naastgelegen bedrijf van 1 ha aan het totale bedrijf toegevoegd. Vanaf die tijd is PandA een gemengd bedrijf met 5.2 ha aubergine en 2.1 ha strelitzia.